Kontraster, ja tack!

I mina konsultuppdrag har jag förmånen att få träffa många härliga människor. Jag inser att jag behöver kontrasten mellan det väldigt tysta, ensamma och isolerade – men å andra sidan så fantastiskt roliga kreativa arbetet, och de där mitt-i- hetluften-uppdragen.

De där som jag kallar mina ”mitt-i-hetluften-uppdrag” består av att coacha, workshoppa och föreläsa. Där får jag utlopp för mitt stora intresse av människor och jag får vara den snabba, guidande och inspirerande person jag också vill vara. Där gäller det att hela tiden vara lyhörd inför vad som sker i gruppen – börjar energin tryta, går det för snabbt framåt, eller finns det deltagare som har tappat bort sig? Jag lyssnar av och försöker anpassa. Snabbt som blixten, och helst ska ingen märka att jag byter taktik.

Efteråt är jag trött i både kropp och knopp och behöver återhämta mig. Sen väntar den obligatoriska reflektionen. Vad funkade bra och mindre bra med just den här gruppen? Vad skulle jag villa utveckla till nästa gång? Mat och lite paus på det.

Sen kör vi igen! Ut i det där härliga, spännande där allt kan hända och inget går att förutspå.

Den bästa av världar är kontrastrik, dynamisk och levande.
Precis som de jag får möta i mina uppdrag.
Tacksam!